Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samt vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet. Ved at klikke videre på websitet accepterer du vores brug af cookies.

Læs mere om cookies her

HÅNDPLUKKET MED ROD

-DET GØR EN VERDEN TIL FORSKEL I SMAGEN

Nordisk risotto på hvede og rug med champignon og rygeost

Det skal du bruge (til 4 personer):
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 skalotteløg, fi nthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g. rugkerner
  • 100 g. hvedekerner
  • 3 dl. æblemost
  • 1½ dl. vand
  • 250 g. champignon, vasket og delt i kvarte
  • 50 g. hård dansk ost, reven som når man bruger parmesan
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 100 g. rygeost
  • Groft brød, gerne fuldkornsbrød
Sådan gør du:

Rist løg og hvidløg af i rapsolie, uden de tager farve, tilsæt rug- og hvedekerner, lad det snurre rundt i et par minutter.
Tilsæt æblemost og vand, rør rundt og lad det simre i 20-30 minutter indtil kornene er møre.
Husk at røre rundt, så det ikke brænder på og du skal muligvis hælde mere væske på.
Pynt med en masse frisk basilikum
Det lærer man undervejs.
Rist champignon af på en pande.
Efter ca. 15 minutter vendes champignon, reven ost og urter i.
Lige inden servering tilsættes rygeosten og der smages til.
Spises rygende varm med groft brød til

Claus Holm tryller med svampe

Holm

Hapsere der smager er ikke bare en kogebog.

Læs mere
 

Sæt champignon på menuen

Vi har samlet de lækreste opskrifter med champignon.

Læs mere
 

Kilden til sundhed

Champignon kan forebygge flere livsstilsygdomme.

Læs mere
 
Egehøj Champignon A/S
Hedebovej 47
5474 Veflinge
Tlf: 64831409
Fax:64831623
egehoj@egehoj.dk