Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samt vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet. Ved at klikke videre på websitet accepterer du vores brug af cookies.

Læs mere om cookies her

HÅNDPLUKKET MED ROD

-DET GØR EN VERDEN TIL FORSKEL I SMAGEN

Lørdagskylling wanna be med svampe, hasselback kartofler og waldorf delight
– et nordfynsk festmåltid der rykker!

Det skal du bruge (til 4 personer):
  • 1 hel kylling – gerne en stor en af slagsen opvokset på Nordfyn
  • Salt og peber
  • 2 spsk. Rørsukker
  • 150 gram champignon
Kartofler:
  • 4 store bagekartofler, skrællet og flækket på langs
  • 4 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g. valnødder, finthakkede
Waldorf delight:
  • 100 g. blå druer, skyllede og halverede
  • 4 æbler, befries for kernehus og skæres i tern
  • ¼ selleri, skæres i tynde skiver på størrelse med de halve druer
  • 1 agurk, skæres i stykker på størrelse med druerne
  • 100 g. valnødder, hakkes groft
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 dl. creme fraiche 9 %
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber
Sådan gør du:

Kylling: Tænd ovnen på 180 grader eller gør grillen klar.
Kyllingen flækkes og rygbenet fjernes.
”Fold” kyllingen ud, så brystet ligger opad og lårene ud til siden.
Læg kyllingen i et stort ildfast fad og krydr med salt og peber samt rørsukker.
Bages ved 180 grader i ca. 45 minutter og så lige en finale med ovnen på grill, så den bliver helt sprød.
Skær champignon i kvarte og rist dem af i lidt olie og friske urter og montér svampene på kyllingestykkerne.
Serveres med nordfynske hasselback kartofler og waldorf delight.

Kartofler: Kartoflerne skrælles og flækkes på langs.
Ridses 8-10 gange og lægges på en plade med bagepapir.
Smør kartofler med dijonsennep og dryp lidt olivenolie over og bag dem ved 180 grader i ca. 35 minutter. Når de kommer ud af ovnen drysses de med finthakkede valnødder.

Waldorf delight: Bland druer, æbler, selleri, agurk sammen med valnødder.
Bland sennep med cremefraiche i en skål og kom lidt citronsaft i.
Bland dressingen med druer, frugt og grønt og smag til med salt, peber og citron.

Claus Holm tryller med svampe

Holm

Hapsere der smager er ikke bare en kogebog.

Læs mere
 

Sæt champignon på menuen

Vi har samlet de lækreste opskrifter med champignon.

Læs mere
 

Kilden til sundhed

Champignon kan forebygge flere livsstilsygdomme.

Læs mere
 
Egehøj Champignon A/S
Hedebovej 47
5474 Veflinge
Tlf: 64831409
Fax:64831623
egehoj@egehoj.dk