Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samt vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet. Ved at klikke videre på websitet accepterer du vores brug af cookies.

Læs mere om cookies her

HÅNDPLUKKET MED ROD

-DET GØR EN VERDEN TIL FORSKEL I SMAGEN

Gran svampe

Det skal du bruge (til 4 personer):
  • 150 g champignon, skåret i kvarte
  • 2 spsk. gransirup
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. lakridspulver
  • Lidt salt og peber
  • 1 spsk. æbleeddike
Sådan gør du:

Gransirup kan købes i velassorterede gårdbutikker – eller du kan lave det selv: Friske skud af rødgran (plukkes i april-juni), ca. 1 ltr. koges i 15 min. med 1 ltr. vand. Lad det køle af og gerne stå natten over. Si granskuddene i et dørslag og kog dem forsigtig sammen med 1 kg. sukker og saften af 1 citron indtil den halve mængde. Det må ikke brænde på, så rør i det en gang imellem. Hældes på kogte/rene glas og kan holde sig tørt og ikke for varmt (ikke køleskab).

Rist champignon kort og hæld gransirup, honning og lakridspulver over.
Krydr med salt og peber og hæld lidt æbleeddike over. Lad det trække i 10 minutter, det er en lækker lille hapser, som går til det meste.

Claus Holm tryller med svampe

Holm

Hapsere der smager er ikke bare en kogebog.

Læs mere
 

Sæt champignon på menuen

Vi har samlet de lækreste opskrifter med champignon.

Læs mere
 

Kilden til sundhed

Champignon kan forebygge flere livsstilsygdomme.

Læs mere
 
Egehøj Champignon A/S
Hedebovej 47
5474 Veflinge
Tlf: 64831409
Fax:64831623
egehoj@egehoj.dk