Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samt vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet. Ved at klikke videre på websitet accepterer du vores brug af cookies.

Læs mere om cookies her

HÅNDPLUKKET MED ROD

-DET GØR EN VERDEN TIL FORSKEL I SMAGEN

Kyllinge karbonader i citron gremolata

Det skal du bruge (til 4 personer): Karbonade i citron gremolata:

  • 400 g. hakket kyllingekød
  • 100 g. daggammelt fuldkornsbrød eller rasp
  • 1 citron, skal
  • 1 bdt. rosmarin, skyllet og finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 4 spsk. olie
  • Lidt olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du: Del farsen i 4 boller på hver 100 gram og ”kast” dem imellem hænderne, til de er blevet faste. Form dem til 4 bøffer og hak/rids dem forsigtigt på kryds og tværs. Daggammelt brød rives på et rivejern. Riv skallen af en citron og bland med rosmarin og hvidløg. Det hele varmes på en tør pande ved lav varme. Ryst godt, så det ikke sætter sig. Lad det køle af. Bland det med olie så hænger det nemmere ved når karbonaderne vendes i. Tryk nu karbonaderne godt ned i raspblandingen, så det hænger ved. Sæt en god varm pande over med lidt olie på. Karbonaderne brunes af på begge sider og steges færdig på panden eller sættes i ovnen ved 160 grader i ca. 12-15 minutter. Krydr med salt og peber og server dem med spinatsalat med blåost. Spinatsalat med blåost:

  • ½ kg. spinat, skylles godt og plukkes
  • 150 g. champignon, renses og skæres i kvarte
  • 100 g. blåskimmelost, smuldret i en skål
  • 4 pærer, delt og skåret i både
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 2 spsk. græskarolie

Sådan gør du: Spinat vendes i en skål med champignon, blåskimmelost og pærer samt græskarkerner og græskarolie. Kør gerne lidt peber på (skimmelosten er salt).

Claus Holm tryller med svampe

Holm

Hapsere der smager er ikke bare en kogebog.

Læs mere
 

Sæt champignon på menuen

Vi har samlet de lækreste opskrifter med champignon.

Læs mere
 

Kilden til sundhed

Champignon kan forebygge flere livsstilsygdomme.

Læs mere
 
Egehøj Champignon A/S
Hedebovej 47
5474 Veflinge
Tlf: 64831409
Fax:64831623
egehoj@egehoj.dk